Hinner du med läkarundersökning för körkort innan vintersemestern?

För att få läkarundersökning för körkort för fordon som lastbil och buss så måste du gå till en klinik som kan ge den här typen av intyg. Det finns perioder då många vill få undersökningen gjord och då kan det förstås vara svårt att få en snabb tid. Men om du är ute i god tid så bör du hinna med att ta tag i detta innan det blir vintersemester.

/rum-skapat-av-is.jpg

Viktigt att boka in läkarundersökning för körkort i tid

Oavsett om du drömmer om att köra egen buss eller om du måste förnya ditt intyg för att köra lastbil när vintersemestern är över så är det viktigt att boka i tid. När december kommer så går det undan. I varje fall för vuxna som inte tycker att det känns som evigheter tills det blir klappöppning.

Du vet vilka datum som gäller och när du måste ha ditt intyg för körkort klart. Det datumet kommer snabbare än vad du tror. Därför är det klokt att handla så snabbt du vet om att du behöver genomföra en läkarundersökning körkort kräver.

Ring genast en klinik som kan hjälpa dig med detta. Se när de har närmsta tid och ta den! Se sedan till att inte missa din tid. Om du inte kommer så kanske det inte går så snabbt att ge dig ett nytt undersökningstillfälle.

Många kommer på intyget alldeles innan semestern

Det är faktiskt ganska vanligt att folk kommer på det där med att de måste förnya intyget för jobbet som chaufför precis innan semestern. Då det har varit mycket att tänka på under arbetsveckor så har detta skjutits på.

På grund av detta är flaskhalsar inför semestrar inte så ovanligt. Särskilt på kliniker där man även erbjuder vaccinationer för utlandsresor och liknande. Där kommer ju många att vilja få detta gjort någon vecka eller två innan avresan.

Ett tips är att boka in undersökningen så snart du får besked om att du behöver intyget för körkortet. Om det är i oktober eller november så finns det verkligen ingen anledning att skjuta på det hela. Inte ens om det rör sig om en uppdatering av intyg som inte är så bråttom.

Med god planering så hinner du allt

Nyckeln till att lyckas med det mesta här i livet ligger i planeringen. Vet du med dig att det kommer att bli mycket att stå i inför vintersemestern ska du hålla detta i åtanke. Du ska ordna med vinterdäck, kolla att allting är lugnt på jobbet och även ta hand om dig själv en smula. Då bör du planera in din läkarundersökning för körkort på ett klokt sätt. Inte alldeles innan det blir dags att packa och ordna med allt inför vintersemestern i fjällen!

14 Jan 2022