Avveckla aktiebolag och flytta till skidort

År 2020 var ett jobbigt år för många. Inte bara i Sverige. Anders Karlsten från Dalarna, som egentligen heter något annat, drev ett resebolag som snabbt drabbades av restriktionerna i världen och i Sverige. Även om han kunde fortsätta i viss mån med inhemsk turist bestämde han sig ganska snart för att göra något helt annat.

Anders valde att avveckla aktiebolag och ta ut pengarna för ett sabbatsår i en europeisk skidort. Han fick nog av pressen och insåg att det var dags att ta en time out. Bolaget var ganska litet och det gick inte alls dåligt. Men Anders insåg att det skulle bli stört omöjligt att finna köpare av ett rese- och turistbolag under en pandemi som ingen såg slutet på.

Avveckla bolag och resa snabbt

Då det fanns ett litet fönster för resor mot slutet av 2020 var Anders glad att han valde snabbavveckling. På så vis kunde han snabbt flytta till skidort. Istället för att avveckla aktiebolag och åka skidor samtidigt fokuserade han fullt ut på att avveckla och sedan sälja till en bolagsservice.

Det här tog inte mer än några veckor och pengarna som han plockade ur bolaget räckte långt tillsammans med sparade slantar för detta syfte. Vi ska komma ihåg att Anders tänkt på möjligheten till den här typen av sabbatsår en lång tid.

Det var det pressade läget i världen som fick honom att fundera på om han någonsin skulle komma iväg. I och med att han insåg att det var svårt att veta om hans verksamhet skulle få fart igen och när bestämde han sig för att det var dags.

Anders blev kvar utomlands

När Anders hyrde skidstuga i Alperna var det dags för skidsäsongen och han lade ner en massa tid på sin stora passion för skidåkning. När våren kom blev han kvar och njöt av livet i den vackra naturen. Det var ändå så pass komplicerat att resa tillbaka till Sverige. Anders bestämde sig för att stanna och bara njuta av lugnet.

Vistelsen förlängdes i och med att Anders fick ett jobb och inte längre behövde betala hyra för stugan. Han kände en stor tillfredsställelse över att ha fattat det drastiska beslutet om att avveckla aktiebolag och genomföra drömmen om att leva i Alperna ett helt år.

Framtiden för Anders

På mitten av 2021 var det fortfarande svårt att säga hur det skulle bli med pandemin. Anders bestämde sig då för att bli kvar i de italienska alperna. Fast tanken om att tids nog dra igång ett nytt bolag finns där. Det blir eventuellt något för den svenska turistnäringen och Anders är säker på att hans erfarenheter under sabbatsåret kommer att vara till stor nytta när världen öppnas för enklare resande igen.

15 Nov 2021