Utebliven snö ledde till att plogtjänsten fick likvidera ab

Ibland är det väder och vind som leder till att det blir till att likvidera ab. Du behöver ju inte flytta till skidort för att få snöoväder men vissa år är det ett måste att ta sig norrut för stora mängder snö. Nu är det förstås sällan så att en vinter blir helt utan snö men sent snöfall ställde till det för plogtjänsten Pigge och traktor så pass att bolaget likviderades.

Pigge fick likvidera ab trots fungerande traktor

Pigges tjänst var ganska ny då vintern med sen snö kom. Samma traktor som Pigge använde för att ploga snö användes också för andra uppdrag. På så vis hade verksamheten ändå fungerat hyffsat året om.

Men så kom vintern utan snö och Pigge och traktor AB var i en situation där uteblivna jobb inte var någon lek. Det fanns räkningar från några dåligt beräknade jobb under sommaren och utan nya uppdrag så kom det påminnelser med extra avgifter.

Pigge insåg att snön behövdes inom någon vecka eller två om det hela skulle klara sig. Men mitten av december kom och snön sken fortfarande med sin frånvaro. Efter att ha diskuterat saken med sin rådgivare kom Pigge fram till att det var bättre att lägga ner och betala skulderna.

Mer än utebliven snö ledde till beslutet

Det kan tyckas märkligt att Pigge och traktor fick lägga ner. De hade ju andra tjänster som till exempel att gräva för grunder och göra andra schaktarbeten med traktorn. Men Pigge hade tänkt ett bra tag på att byta bransch.

Han hade upptäckt nöjet med att jobba online med försäljning och kände att tiden med traktorarbetet började närma sig sitt slut. Vintern då snön aldrig kom var bara en god anledning till att lägga ner.

Pigge sålde traktorn och sålde bolaget till en bolagsservice som fick likvidera. Han bestämde sig för att jobba som frilansare med sälj hemifrån. Detta krävde inget ab i starten vilket Pigge tyckte var skönt.

Snön kom äntligen i februari!

När februari kom och Pigge satt på sitt hemmakontor så kom äntligen snön. Pigge såg ut genom fönstret och insåg att han nu med en traktor hade fått gott om snöröjningsjobb men han ångrade inte att han valde att likvidera ab.

Den nya banan var helt rätt för Pigge och viss snöröjning fick han ju ändå pyssla med. Både på den egna uppfarten och hemma hos mamma och pappa som fortsatt bodde i villa. Utan traktor blev det mer jobb men numera ser Pigge snöskottning och röjning som en hobby som han är särskilt duktig på!

/plogbil.jpg

31 Aug 2022