Snabbavveckling sprider sig som ett snöskred

Varför drar trenden med snabbavveckling in som en lavin över Sverige? Det är något man kan undra över. När det beslutas om att lägga ner företag så är det mycket vanligt att bolaget säljs så att en bolagsservice kan ta hand om avvecklingen. En snabbavveckling är en likvidation som innebär att du som säljer bolaget inte längre måste ta ansvar för likvidationen. Varför är formen så populär? Det finns flera skäl!

Snabbavveckling föredras av många

Det är många som föredrar att sälja företaget för avveckling hellre än att själva ta hand om detta. Det beror inte på att folk är dummare idag än tidigare. Det är mer troligt att snöskredet rullar på i snabbare takt för att vi har allt mindre tålamod. Vi lever i en värld där allting går snabbare och snabbare.

Om du kan klicka på en knapp och få alla information du behöver på en sekund så kanske du inte ser någon mening med att lägga flera månaders tid på en avveckling av företag. Har du beslutat dig för att lägga ner så vill du ju bli klar med detta på en gång.

Men man kan inte bara ringa Bolagsverket och säga att det nu är över. Det finns en procedur som ska följas. Den tar många månader. Det är det ingen som har tålamod för så snabbavvecklingen känns attraktiv trots att den kostar pengar.

Administrativt arbete som är tråkigt

Det är ju sällan så att den som driver ett företag gör detta för att det är så kul med administrativt arbete. Det är svårt att komma undan saker som siffror men för det mesta så finns det ju bra tjänster att anlita för att bokföringen ska fungera på ett smidigt sätt. När det väl blir dags att lägga ner så är det inte så att intresset för det administrativa har ökat.

Det är tvärtom så att du vill göra så lite som möjligt för den verksamhet som du inte längre kommer att driva vidare. Att avveckla är tråkigt, i varje fall om du inte är speciellt intresserad av proceduren. Så det är ytterligare ett skäl till att allt fler väljer att lägga ner bolag på detta sätt.

Det blir inga fel

Om du har valt en bolagsservice som kan sitt jobb så är det också så att du slipper fel. Det här är ingen liten sak. Även om en likvidation inte behöver vara komplicerad så finns det gott om detaljer som du inte kan hoppa över. Med snabbavveckling så behöver du inte fundera på detta. Det är en fördel som får många att välja att sälja bolag för avveckling och inte göra jobbet själva.

30 Apr 2018