Sälja ab och hyra skidstuga i Alperna på sommaren

Snö var aldrig Mejas favorit men hon drogs till bergen redan som barn. Fast när hon bestämde sig för att sälja ab och göra något helt annat under ett års tid var det inte svenska fjällen som lockade. Meja ville uppleva livet i de italienska alperna under sommartid.

Sälja ab med maximal vinst

För att få råd med ett sabbatsår i alperna ville Meja få ut så mycket som möjligt av sitt bolag. Det var ingen större verksamhet och hon funderade på om det var läge att försöka hitta en köpare eller avveckla. Med avveckling kunde hon ju plocka ut aktiekapitalet som var av den gamla typen på 50 000 kronor.

Till sist blev det ändå försäljning för vidare drift av verksamheten. Det var en bekant till en bekant som var intresserad och det hela gick mycket snabbt. Det viktigaste för Meja var att göra det klart att hon inte tänkte jobba på något vis med bolaget efter att det sålts. Hon ville uppleva naturen i Alperna.

Sommar i en skidstuga på ett fjäll

Stugan som Meja hyrde var en skidstuga som påminde henne en hel del om de stugor hon hyrt i Sverige. Men utsikten var något helt annat. Sommarens fjällandskap i norra Italien var magiskt. Hon var ganska ensam på fjället men det var inte svårt att ta sig till närmsta by för att handla lite mat och skicka meddelanden hem till Sverige.

Utöver att några vänner kom på besök var Meja i stort sett ensam i skidstugan en hel sommar. När hösten kom kände hon att hon hade uppnått målet med vistelsen. Hon kände en inre ro och insåg hur viktigt det hade varit att sälja ab för att nå den.

Med vintern på gång

Meja hade ju tänkt sig ett helt år på fjället men när hösten började ge vika för vintern var hon inte lika säker. Dessutom hade hon börjat längta hem igen. Snön kunde hon ju lika gärna njuta av i Sverige.

Meja bestämde sig för att resa tillbaka till Sverige för att avsluta sabbatsåret i stan. Hon hade fortfarande kvar en bostad i Stockholm och den stod tom. Med några månader kvar av ledigheten började Meja smida nya planer.

Det var bra att hon valde att sälja ab för den nya verksamheten hade inte kunnat ingå i det tidigare bolagets verksamhetsbeskrivning. I tystnaden på fjället i Italien hade hon äntligen kommit fram till vad hon skulle vilja göra. En affärsplan tog form och när sabbatsåret var slut blev det ett nytt bolag och en ny satsning!

21 Aug 2021