Nils fick avveckla bolag då snön uteblev

Nils (som egentligen heter något annat) hade en fantastisk idé. Han ville skapa en vinteranläggning med fokus på barnfamiljer och lite ovanliga aktiviteter. Tanken var att han skulle erbjuda lek för barn och vuxna och lite enklare skidåkning. På Nils marker fanns det flera höjder som skulle kunna fungera både för pulka och för skidåkning för den som inte hade någon tidigare erfarenhet. Efter rådgivning och noggrann planering så lanserades projektet. En lada byggdes om för att erbjuda gästboende och särskilda pulkor köptes in från Tyskland.

I början var det inte tal om att avveckla bolag

Den första säsongen gick bra. Ryktet om den nya coola anläggningen för föräldrar och barn spreds. En smart satsning på bloggare med inriktning på familjeliv gav resultat. Många kom för att stanna minst några dagar och Nils hade duktiga medarbetare som lyckades roa och ge familjerna en fantastisk upplevelse. Första säsongen så låg snön vackert på marken från sen höst till sen vår. Det blev många gästnätter och en massa kul i snön. Det fanns ingen tanke om att någonsin avveckla bolag, men kanske borde man ha funderat lite mer på hur snöns vara eller icke vara påverkade verksamheten.

När snön uteblev

Året därpå så blev det inte lika lyckosamt med snön. Den föll men smälte snabbt bort och alla fina snöaktiviteter som erbjöds blev helt omöjliga. Förvisso så hade Nils satsat på en isrink med tak som extra aktivitet för de dagar då det snöade för kraftigt för pulka och skidor. Men det här räckte inte. Föräldrar och barn valde andra attraktioner då det inte gick att köra pulka och lära sig skidåkning under påsklovet så långt ner i Sverige.

Nils fick avveckla verksamheten

Nils beslutade sig för att avveckla bolag då han insåg att det var svårt att lita på att det fortsatt skulle fungera. Han tänkte att han skulle komma igen med ett nytt koncept men behövde tid på sig för detta. Gården såldes till en verksamhet som erbjuder spa och som inte var beroende av snön för att locka till sig besökare.

Idag så är Nils igång med ett nytt projekt och han ångrar inte allt arbete med verksamheten som misslyckades då snön uteblev. Det blev en viktig läxa och något som han tar med sig i framtiden. Nils är fortfarande på gång med projekt inom området vintersport men vill inte avslöja exakt vad det rör sig om. Den här gången så planerar han för en verksamhet som inte kommer att bli beroende av väder och som lär bli något i särklass.

Det gamla företaget likviderades då Nils ville börja om på nytt. Han sålde bolaget till en bolagsservice som avvecklade åt honom. Det blev en lösning som gick snabbt och som gjorde att Nils kunde lägga det misslyckade projektet bakom sig och gå vidare.

6 Feb 2018