Måste du avveckla aktiebolag när säsongen är över?

När du funderar på att dra igång ett bolag känns det inte kul att samtidigt tänka på om du kanske kommer att behöva avveckla aktiebolag när säsongen är över. Men det här är en fråga som du ska ha svar på innan du drar igång din verksamhet i fjällen.

Kommer du att behöva avveckla aktiebolag?

Om du hade tänkt driva en verksamhet för att tillverka eventflaggor för skidbacken är det ju inte nödvändigtvis så att det blir lugnare när våren kommer. Flaggor behövs på många platser och du kan utveckla med en rad av reklamprodukter av detta slag. Om du bara satsar på skidnäringen kanske du får avveckla aktiebolag när säsongen är över.

Men inte nödvändigtvis. Det går ju att driva ett bolag som säljer under en viss säsong. Om du bara säljer tillräckligt när det är säsong kan resten av året användas till nya strategier och att utvecklas. Fast många bolag inser att de behöver göra mer.

Nya möjligheter med eller utan bolaget

Med god planering behöver du inte avveckla. Istället kan du se på nya möjligheter. Det som började som en säsongsbaserad verksamhet kan växa till att erbjuda tjänster och produkter året om. Detta förutsatt att intresset och drivkraften finns där.

Om det inte finns någon vilja att utvecklas kanske det ändå är bäst att avveckla aktiebolag och göra något annat. När passionen inte finns där märks det. Då kan det vara bättre att gå vidare och försöka hitta något som passar dig bättre att jobba med.

1 Oct 2021