Lägg ner bolaget redan i vinter med snabbavveckling

Kanske fattades beslutet i somras. Men med tanke på att det tar över ett halvår att lägga ner ab var det ingen som tänkte att det hela skulle bli klart samma år. Men med snabbavveckling kan det bli det. Snabbavvecklingen kan göra dig fri från bolaget samtidigt som den första snön kommer…

Därför är snabbavveckling snabb

Snabbavveckling går snabbt för dig som vill bli av med bolaget till vintern. Den kommer inte att utföras på något magiskt sätt. När du säljer ab för att avveckla kommer själva avvecklingen att utföras enligt konstens alla regler.

Men det är inte du som avvecklar. Det är därför som den här formen av likvidation kallas för snabb. För dig är den ju klar så snart som du har sålt bolaget. Om du har ordning på alla papper kan det ske på några dagars tid.

Något som kan påverka hur snabbt det går är hur mycket bolagstjänsten som köper ditt ab har att stå i. Ju mer de har att göra, ju längre tid kan det ta att få försäljningen klar. Då kanske du får vänta till efter nyår med att bli klar med försäljningen.

En vinter utan bolag

Om du vill ha en vinter utan bolag kan du tjäna tid på att vända dig till en bolagsservice som ger snabbavveckling så snart som möjligt. Ju snabbare de kan se på ditt bolag, ju snabbare kan du få en offert. Om du tycker att offerten ser bra ut är det bara att slå till.

Om du kom på i somras att du vill lämna över likvidationen till ett finansbolag kan du mycket väl få en vinter utan detta ab. Då kan du istället syssla med vintersport och ladda inför nya uppdrag. När bolaget är sålt har du inget ansvar för att sköta likvidationen. Det ger dig fri tid till annat. Både till skidåkning och till att komma igång med nya planer för ditt liv.

Förbered dig för en snabb avveckling

För att en snabbavveckling ska gå riktigt snabbt ska den förberedas. Kontakta ett bolag som köper ab för att avveckla och be att få en checklista med det som de måste få för att ge dig en offert. Om du skickar allt som krävs från start kommer det hela att gå snabbare. Då kan du fokusera fullt ut på vintern som är på gång och allt det som du vill få tid till när snön faller.

Och om det blir en vinter utan snö kan du kanske använda en del av pengarna som du får för ditt aktiebolag för att åka till en plats där det finns snö. Du får ju betalt på en gång så det här är fullt möjligt!

26 Nov 2019