Köpa lagerbolag för att dra igång vinterturism-verksamhet?

Det är fortsatt otroligt populärt med vintersporter under vinterhalvåret i Sverige. Under senare år har vinterturismen blivit alltmer efterfrågad och det är inte bara svenskar som njuter av skidorter och hotell. Ska du dra igång din verksamhet genom att köpa lagerbolag och komma igång snabbt? Låt oss reda ut när detta kan vara ett klokt beslut…

Fördelar med att köpa lagerbolag

Det finns flera viktiga fördelar med att köpa lagerbolag som kan vara viktiga oavsett om det rör vinterturism eller ett annat område. När du köper lagerbolaget så minskar det drastiskt tiden det tar att komma igång.

Samma dag som bolaget är ditt så kan du erbjuda dina tjänster och ta betalt. Om vintern redan är här och folk står på rad för att köpa är det ju synd att missa flera veckors försäljning genom att själv registrera bolaget.

Du slipper administrativt krångel

En annan fördel med lagerbolaget för din företagsstart är att det minimerar det administrativa arbete du kommer att ha med denna del av din startup. Det kan ta en massa tid att registrera ett företag på klassiskt vis. Lagerbolaget hoppar över flera steg då det redan är registrerat och redo med ett nytt organisationsnummer.

Du ger en känsla av legitimitet

Om du vill att dina kunder ska få känslan av att du är etablerad så är det inte så dumt med ett färdigt bolag att komma igång med. Då du ska förhandla med leverantörer eller säkra finansiering så ser det bättre ut att du har ett bolag. Dessutom kan detta vara en styrka då du marknadsför dina tjänster till potentiella kunder. De tar dig på större allvar då du har ett ab i ryggen.

Saker som du bör tänka på

Det finns förstås några saker att överväga innan du rusar iväg och köper lagerbolag för att ta en del av vinterturismkakan. Det kostar mer att köpa lagerbolag än vad det gör att starta bolag på egen hand. Här får du väga det du kan vinna på att dra ner på tiden mot vad detta kostar dig för att fatta rätt beslut.

Det måste röra sig om ett äkta lagerbolag

Om du inte köper bolaget från en seriös aktör finns risken för fusk. Kontrollera noggrant att det rör sig om ett nytt bolag som inte har varit i bruk. Annars finns risken för att du köper ett bolag som har dolda skulder såväl som rättsliga problem som nu blir dina problem!

Anpassa bolaget till dina behov

Det är smidigt att kunna skriva in namn på bolaget och skicka detta till Bolagsverket och samtidigt redan vara igång med det bolagsnummer du har fått. Men var medveten om att det kan finnas begränsningar som påverkar hur du kan driva verksamheten i detta format. Ta en titt på detta och säkra dig om att du kan driva verksamheten som du tänkt från start med ditt lagerbolag.

Tänk igenom din målgrupp och marknad

Du bör också verkligen vara redo för att dra igång din verksamhet. Det går snabbt att köpa lagerbolag och då är det ju synd om du inte utnyttjar tiden du vinner till max. När du funderar på att komma igång med din vinterturismverksamhet på detta vis ska du beakta:

  • Hur din marknad ser ut
  • Vilken eller vilka målgrupper du har
  • Vad är det unika värdet som du erbjuder?

Det är viktigt att du besitter en djupare förståelse för din affärsmodell och har full koll på hur det kommer att fungera med intäkter och utgifter. Du bör förstås också vara på det klara med hur konkurrensen ser ut så att du kan fatta välinformerade beslut.

/restaurangmat.jpg

Tänk igenom ditt beslut

I och med att det går så snabbt att köpa lagerbolag så kan du gott och väl ge detta lite mer betänketid. Vintern är här och du har kunder som väntar men är detta skäl nog till att köpa bolaget istället för att vänta lite längre på att en vanlig bolagsregistrering blir klar? Väg fördelar mot nackdelar och gör det som kommer att fungera bäst för dig!

25 May 2024