Kan du registrera bolag från fjällstugan?

En längre tid i fjällstugan behöver inte betyda att du inte sysslar med någon form av arbete. Kanske har du tänkt hyra skidstuga och stanna kvar efter skidsäsongen för att i lugn och ro kunna jobba med dina projekt. Men kan du registrera bolag från fjällstugan eller måste du komma tillbaka till staden för att ta hand om detta?

Registrera bolag online

Det går att registrera bolag på nätet. Det är inte så att du måste uppsöka Bolagsverket personligen för att ta hand om formulär och mer. Dessutom kan du ju välja att köpa ett lagerbolag. Det kan du också göra online.

Om du köper ett lagerbolag så är det redan registrerat. Det här blir aktuellt när du vill kunna komma igång på en gång. Om du inte har tid för att registrera bolag under några veckors tid så kan detta vara en möjlighet.

Huvudsaken är att du inser hur enkelt det är att ta hand om allt detta med hjälp av nätet. Om det finns nätuppkoppling i eller nära fjällstugan så kan du starta bolag precis som du hade gjort i staden. Den stora skillnaden är att du fortsätter att befinna dig på platsen där du finner det lugn som du behöver för att utveckla ditt projekt.

/are-chokladfabrik.jpg

När är det dags att registrera bolaget?

Kanske var tanken med att stanna i fjällen lite längre just att du vill få det lugn som du behöver för att tänka ordentligt. Då du inte kommer att driva verksamheten från stugan på en gång behöver du inte stressa med att registrera bolaget.

Om det däremot är så att verksamheten kommer att ha något med fjällmiljön att göra är det förstås viktigt att ha bolagsformen i ordning så snart som möjligt. Då är det verkligen smidigt att kunna registrera bolag online.

Du kommer ju till och med åt din bank via nätet. Därmed är det inte svårt att skapa det konto som behövs och att fylla i alla blanketter som behövs för att kunna dra igång ett ab. Du kan rentav göra det från din smartphone om du inte har tillgång till en laptop eller dator i fjällstugan!

Summering

Det går alldeles utmärkt att registrera bolag från fjällstugan om du bara har tillgång till internet. Då kan du köpa lagerbolag eller själv sköta det hela via din dator eller mobiltelefon. Men rusa inte iväg med att skapa ett bolag.

Det kan ju vara så att fjällvistelsen är till för att du ska kunna tänka ordentligt och planera. Om verksamheten inte ska drivas på plats är det verkligen inte nödvändigt att registrera bolaget. Det kan du ta hand om snabbt när du väl är redo att dra igång.

11 Apr 2022