Glöm inte ditt läkarintyg klass 8!

Du ska inte flytta till skidort men det kanske ändå blir en längre semester med syftet att ladda batterierna i de svenska fjällen. Om du är på gång med en utbildning för att jobba till sjöss ska du inte glömma bort att ta hand om ditt läkarintyg klass 8 redan innan du drar iväg på din semester!

När behöver du ordna med läkarintyg klass 8 för sjöfolk?

Läkarintyg klass 8 för sjöfolk är ett intyg som ofta krävs då du ska utbilda dig till sjöman. Du måste ha detta intyg för att ens få börja din utbildning. Du behöver samma intyg då du vill få behörighet för att jobba som maskinbefäl eller fartygsbefäl.

Det är Transportstyrelsen som behöver detta intyg för att kunna fatta beslut. På sjön kan du ha ett stort ansvar. Då är det väldigt viktigt att du är frisk och klarar dina uppdrag. Intyget visar just detta och är därmed ett måste både för utbildningar och jobb med stort ansvar till sjöss.

Vad är det som intygas?

Ett läkarintyg klass 8 intygar flera saker. Det kommer att genomföras en hälsodeklaration och så kontrolleras din syn och hörsel. Vad som sedan kollas beror på hur du ska jobba. Saker som fartområde kommer att påverka vilka medicinska krav som gäller.

Boka in ditt läkarbesök i tid!

Om du ska ta hand om ditt läkarintyg klass 8 för sjöfart i samband med en semester så gäller det att du bokar in läkarundersökningen i tid. Ibland kan det vara svårt att få tider och då kanske du missar sista datum för ditt intyg. Välj också en klinik som kan hjälpa dig med att skicka intyget till rätt adress så att du spar tid på detta.

/skylt_skidakare.jpg

29 Jan 2023