Avveckla bolag i tid

Det är populärt att avveckla bolag med hjälp av en bolagsservice. Att sälja för att sedan få hjälp med avveckling kan vara ett smart drag. Detta särskilt om du har många andra bollar i luften och inte kommer att hinna med att sköta likvidationen själv. Du hör hela tiden ordet snabbt och då tänker du att det här kommer att bli klart på nolltid. Men det finns god anledning till att vara ute i god tid.

Avveckla bolag på rätt sätt

För det första så ska du veta att de bolag som köper aktiebolag för att avveckla inte kan ta hand om det pappersarbete som måste vara klart vid försäljning. Om du inte har ordning på redovisning och annat som krävs så kan du inte sälja ab för likvidation.

Bolaget som kan avveckla kan ge dig en lista med det som du måste ha klart för att kunna sälja. Det rör sig om vissa punkter som du inte får missa som till exempel årsredovisning. Bolagsservicen kan också förklara hur bolaget ska se ut för att de ska kunna sköta avvecklingen snabbt.

Om allting är redo då du säljer så kommer du att kunna avveckla bolag i tid. Tänk på att bolagsservicen kan ha mycket att stå i. Då kommer det att ta längre tid att återkomma till dig om sådant som fattas. Med god planering så blir du klar som beräknat för då kan bolagsservicen göra sitt jobb i tid.

7 Aug 2018